Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο
Κοινό σφάλμα του μοτέρ βηματικού μοτέρ
- Mar 23, 2018 -

Οι βηματικοί κινητήρες είναι συσκευές ακριβείας με υψηλή ακρίβεια μηχανικής κατεργασίας. Για παράδειγμα, το μονόπλευρο διάκενο αέρα του βηματικού κινητήρα τύπου reluctance είναι μόνο 0,03-0,08mm και η μαγνητική απόδοση του βηματικού μοτέρ μόνιμου μαγνήτη είναι επίσης πολύ υψηλή. Μόλις απομαγνητιστεί, πρέπει να ξαναγεμιστεί. Τα κοινά σφάλματα των βηματικών κινητήρων είναι τα ακόλουθα τρία:

轴芯,电机轴.jpg

1, αυξήθηκε η αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα είναι πολύ υψηλή

Οι παρακάτω καταστάσεις θα προκαλέσουν την αύξηση του κινητήρα στατικής λειτουργίας πολύ ψηλά:

(1) Η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή, οι συνθήκες απόσυρσης θερμότητας είναι κακές και η περιοχή επαφής της εγκατάστασης δεν συμμορφώνεται με το πρότυπο.

(2) Ο τρόπος λειτουργίας δεν πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, εάν ο τριφασικός κινητήρας έξι πυροβολισμών αλλάξει σε εργασία διπλής τριών βολών, η αύξηση της θερμοκρασίας θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

(3) Το κύκλωμα οδήγησης είναι ελαττωματικό. Ο κινητήρας λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε υψηλή συχνότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από μία μόνο υψηλή τάση. Η αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα αυξάνεται επίσης.

(4) Το κύκλωμα κίνησης τροφοδοσίας υψηλής τάσης και χαμηλής τάσης δεν μπορεί να είναι πολύ ευρύς όταν λειτουργεί η τροφοδοσία ρεύματος υψηλής συχνότητας. Η τάση πρέπει να ρυθμιστεί σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα, διαφορετικά η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι υψηλή.


2, ο βηματικός κινητήρας του κινητήρα δεν λειτουργεί κανονικά

Η μη φυσιολογική λειτουργία αναφέρεται στην αποτυχία του κινητήρα να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να βγαίνει από το βήμα, να υπερβεί ή ακόμα και να σταματήσει. Ο λόγος είναι:

(1) Πολύ σκόνη από το περιβάλλον εισπνέεται από τον ηλεκτροκινητήρα έτσι ώστε να μπορεί να μπλοκαριστεί.

(2) Το κενό του γραναζιού μετάδοσης είναι υπερβολικά μεγάλο, και ο δακτύλιος κλειδώματος είναι χαλαρός και συμβαίνει το βήμα προς τα έξω.

(3) Η τάση του κυκλώματος οδήγησης είναι χαμηλή.

(4) Οι μέθοδοι εργασίας δεν είναι σύμφωνες με τα απαιτούμενα πρότυπα. Για παράδειγμα: τετραψήφιος κινητήρας τεσσάρων φάσεων με τετραψήφια λειτουργία τεσσάρων φάσεων, με αποτέλεσμα ταλάντωση ή βηματοδότηση.

(5) Κακή αποθήκευση, σκουριά στις επιφάνειες του στάτορα και του δρομέα.

(6) Η δέσμη κινητήρων είναι καλά συναρμολογημένη και οι ρότορες χτυπιούνται μεταξύ του ρότορα και της σκούπας.

(7) Το φορτίο είναι υπερβολικά βαρύ ή η ροπή αδράνειας του φορτίου είναι πολύ μεγάλη.

(8) Η καλωδίωση είναι λανθασμένη.

(9) Οι παράμετροι του κυκλώματος κίνησης δεν ταιριάζουν με τον κινητήρα και δεν πληρούν τις απαιτήσεις αξιολόγησης.

(10) Ο πυρήνας του δρομέα είναι πολύ χαλαρός με τον άξονα του κινητήρα. Υπό βαρέα φορτία, ο πυρήνας του σιδήρου είναι κακώς ευθυγραμμισμένος και προκαλεί παγίδευση.

(11) Δεν υπάρχει επαναφορά για επαναφορά, ο κυκλικός διανομέας εισέρχεται σε άπειρο βρόχο.

(12) Λειτουργήστε στην περιοχή ταλάντωσης του κινητήρα.


3, ο κραδασμός του θορύβου του βηματικού κινητήρα είναι πολύ μεγάλος

Οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

(1) Η απόσταση του μηχανισμού είναι πολύ μεγάλη.

(2) καθαρό αδρανειακό φορτίο, συχνή αναστροφή.

(3) Η αξονική απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

(4) εργάζονται στην περιοχή συντονισμού συχνότητας.

(5) Ο ρυθμιστής δεν ρυθμίζεται ή αποτυγχάνει.


Μόνιμος μαγνήτης ή υποβιβαστικός κινητήρας επαγωγής θα παρουσιάσει επίσης τις προαναφερθείσες διάφορες βλάβες που οφείλονται στην απομαγνήτιση μαγνητισμού. Σε περίπτωση βλάβης κινητήρα, επικοινωνήστε πρώτα με τον κατασκευαστή και αντικαταστήστε τον κινητήρα ή τα κύρια εξαρτήματα αντί να τα αποσυναρμολογήσετε εύκολα. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών κινητήρων παράγει σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του σκάφους, εγγυάται ότι ο στάτορας και ο ρότορας έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μικρότερο κενό αέρα στάτη. Ορισμένοι κινητήρες χρησιμοποιούν εποξειδική ρητίνη, η οποία δεν πρέπει να αποσυναρμολογηθεί μετά τη συναρμολόγηση. Οι επισκευές είναι επίσης δύσκολες. Μερικές φορές η σκουριά του δρομέα, ο άξονας φθείρει ή σπάει και μόνο ο ρότορας πρέπει να αλλάξει. Εάν ο αποσβεστήρας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ο χρήστης μπορεί να το χειριστεί και να ρυθμίσει εκ νέου τον αποσβεστήρα.