Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο
Η αιτία και η αντιμετώπιση του θραύσματος του άξονα του κινητήρα
- Nov 29, 2017 -

1.οξέος

Οι κύριοι λόγοι για τη θραύση των αξόνων κινητήρων είναι οι εξής:

(1) η δόνηση του υπολοχαγού του κινητήρα, του οποίου το δυναμικό φορτίο αυξάνεται ή και υπερφορτίζεται, προκαλεί τη διάσπαση του άξονα.

(2) Λόγω των βαθμίδων που σχηματίζονται από τη διαφορά της διαμέτρου του άξονα, το τμήμα του άξονα αλλάζει ξαφνικά ή ο άξονας έχει το κλειδί, γεγονός που προκαλεί στον άξονα την παραγωγή συγκέντρωσης τάσης και θραύσης.

(3) Ο κινητήρας αρχίζει συχνά ή η ταχύτητα εκκίνησης είναι πολύ γρήγορη για να προκαλέσει σπάσιμο του άξονα.

(4) τα συστατικά άνθρακα, πυριτίου και θείου στο υλικό άξονα είναι υψηλά, προκαλώντας ρωγμές ή παραμορφώσεις στην απόσβεση και την ανάκτηση και την αύξηση της ευθραυστότητας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σφυρηλασίας, τα εσωτερικά ελαττώματα όπως ο διαχωρισμός των κρυστάλλων, ο διαχωρισμός με καρβίδιο και ούτω καθεξής δεν θα αλλάξουν το σχήμα του υλικού του άξονα, το οποίο θα επεκταθεί και θα σχηματίσει ρωγμές στην μεταγενέστερη σβέση και σκλήρυνση, κάνοντας τη δύναμη του άξονα λιγότερο από αρκετή δύναμη και σπάσιμο σε λειτουργία.

2. μέθοδο θεραπείας

Τα αντίμετρα για το σοβαρό θραύσμα του άξονα εξόδου του κινητήρα στο σώμα του κιβωτίου: ο νέος άξονας πρέπει να αντικατασταθεί.

(1) Το βάθος θραύσης του άξονα εξόδου του κινητήρα έξω από το κιβώτιο δεν υπερβαίνει το 10% της διαμέτρου του άξονα και δεν υπάρχουν μέτρα επισκευής για ανταλλακτικά: μπορεί να υιοθετηθεί μέθοδος συγκόλλησης και η συγκόλληση θα συνεχιστεί για μια χρονική περίοδο μετά τη συγκόλληση . Οι μέθοδοι συγκόλλησης και οι τεχνικές απαιτήσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς.

(2) τα αντίμετρα της θραύσης του άξονα υψηλής ταχύτητας κινητήρα ή του άξονα μετάδοσης κίνησης: ο νέος άξονας πρέπει να αντικατασταθεί.